İş yerlerinizde faydalanabileceğiniz yeni teknolojiler hakkında bilgi edinmek istiyorsanız bu kategori altında yer alan derslerden faydalanabilirsiniz. Sanal gerçeklik sistemlerinin ne olduğunu merak ediyorsanız ve iş yerlerinizde bu teknolojiyi nasıl kullanabileceğiniz hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız bu ders tam size göre. Ayrıca, elektronik konularına meraklıysanız ve bu teknolojileri giyilebilir formlarda nasıl kullanabileceğinizi merak ediyorsanız Lilypad dersini alabilirsiniz. Bu derslerin dışında iş yerlerinizde çeşitli amaçlar için drone kullanabilmek ve güneş enerjisinden faydalanan modern bir işletmeye sahip olmak istiyorsanız gerekli bilgileri bu dersler aracılığıyla edinebilirsiniz.

Dersin ilk bölümünde sanal gerçeklik, sanal gerçeklik türleri ile ilgili temel bilgiler verilmektedir. Sanal gerçeklik cihazlarının çalışma prensibi açıklanmaktadır. Farklı sanal gerçeklik cihazları özellikleri ve kullanımları örneklerle verilmektedir. Ayrıca, sanal gerçeklik teknolojilerine yardımcı teknolojiler olarak kullanılan hareket algılayıcı ve dokunsal cihazlar ile ilgili bilgi sunulmaktadır. Son olarak, sanal gerçeklik içerik oluşturma araçları özet olarak verilmektedir.

Dersin ikinci bölümünde sanal gerçekliğin farklı sektörlerdeki kullanımlarına örnekler verilmektedir. Ayrıca, KOBİ’ler için sanal gerçeklik uygulama alanları açıklanarak, örneklerle sunulmaktadır. Sanal gerçeklik uygulama geliştirme süreçleri özetlenerek, 3D Vista programının kullanımı örnek uygulama geliştirilmesi sağlanarak anlatılmaktadır.



courseimage


Elektronik ve bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler, bilgisayarlı sistemlerin gün geçtikçe daha da küçülmesine ve günlük hayatımızın her anında kullanılır hale gelmesine yol açmıştır. Elektronik ve bilgisayar endüstrisi günümüzde akıllı cihazları günlük hayatımızda kullandığımız eşyalara gittikçe daha çok entegre etmeye çalışmakta ve bu yönde yeni teknolojiler geliştirilmektedir.

İlk örnekleri Google Glass ve Akıllı saatler gibi ürünlerle görülen bu trend, elektronik ile tekstil teknolojilerini birlikte kullanarak alışılmışın dışında yeni nesil giyilebilir ürünler geliştirmeye örnek teşkil edecek şekilde evrilmektedir.

Bu derste bu yeni teknolojik gelişmeler hakkında bilgi alacaksınız. E-tekstil adı verilen ve kumaş ile elektronik devreleri bir araya getiren, bu şekilde esnek, katlanabilir ve giyilebilir devreler oluşturmanıza imkân sağlayan malzemeleri tanıyacaksınız. Akıllı giyilebilir cihazlar geliştirmek için kullanacağınız Arduino Lilypad’i tanıyacak ve kullanım şeklini öğreneceksiniz. Lilypad ile dış ortamdan veri alma ve işleme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olacak ve örnek bir giyilebilir akıllı ürün prototipinin nasıl geliştirildiğini göreceksiniz.


courseimage

Daha önce faturanıza bakıp “Neden bu kadar yüksek, bu faturayı düşürmenin yolu yok mu?” diye düşündüyseniz, bu ders tam size göre. Güneş Enerjisinden Yaralanma dersi kapsamında küresel düşünen tüm modern işletme sahipleri, yatırımcılar veya vatandaşlar açısından önemli sayılabilecek temel konuları ele alacağız.

Güneş insanlığın doğuşu öncesinde de gezegenimize enerji ve temel yaşam şartlarını sağlamıştır. Ancak güneşin sınırsız bir enerji kaynağı olduğunu çok yakın zamana kadar bilmiyorduk. 

2015 yılında dünyanın genel enerji tüketiminin 15 trilyon watt’a ulaştığı görülmüştür. Bunun yanı sıra petrol ve kömür tüketimi ile orman yangınlarını göz önünde bulundurursak yenilenebilir enerji kullanımı tarihinin başlangıcında olduğumuzu düşünebiliriz. 

Güneş her yıl gezegenimize yaklaşık 174 000 TW enerji gönderir. Bu miktar insanların dünyada bir yılda harcadığından yaklaşık 12000 kat daha fazladır. Dolayısıyla, bu eşsiz kaynaktan faydalanarak kendiniz ve sizden sonraki nesiller için daha güzel bir gelecek yaratabileceğinizi hayal edebilir misiniz? Siz de Güneş enerjisinin donanımlarını, teknik koşullarını anlattığımız gezegeni koruyarak işletmenin çevre dostu yollardan yürümesine katkı sağlayacak olan dersimize katılın.


courseimage


Bu dersin birinci bölümünde droneların tanımı ve kullanım alanlarından bahsedilimiştir. İkinci bölümünde de drone parçaları listelenmiş ve dronelar hakkında kısa bilgiler verilmiştir. Üçüncü bölüm öğrenilenler ışığında amaca göre en uygun droneun nasıl seçileceğini anlatmaktadır. Dördüncü bölüm de drone uçurmadan önce, uçururken ve uçurduktan sonra yapılması gerekenler hakkında bilgilendirici anlatımlar içermektedir.

courseimage